Skip to main content

Live jazzmuziek in Capelle aan den IJssel

In ons grandcafé-restaurant eet je altijd sfeervol met jazzmuziek op de achtergrond. In de jazzseizoenen (in het voorjaar en najaar) halen we om de week op vrijdagavond de muziek naar de voorgrond. Na het diner, rond 22.00 uur maken we plek voor een podium en een dansvloer.

Gratis livemuziek

Je geniet dan van gratis optredens van bekende en minder bekende artiesten. Het accent ligt op live jazzmuziek met uitstapjes naar funk, soul, blues en bekende nummers uit de jaren 70, 80 en 90.

Het meest leuke? We zien mensen van alle leeftijden genieten van een vrolijke, swingende sfeer. Het is de perfecte avond om samen met je vrienden en familie te genieten van muziek en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Kom je ook? Je hoeft niet van te voren bij ons gegeten te hebben om te kunnen genieten van een avondje livemuziek.

Mrs Hips + Special Guest

@ Grandcafé-Restaurant In den Boekenkast | gratis entree

vrijdag 29 september 2023 | 22:00
 - 00:30 uur

Schud je heupen los want Mrs Hips gaat terug naar haar roots!  Met 3 sterke mannen om zich heen komt ze terug bij de soul van de blues en de groovevan de funk.

In de jaren ‘90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen- en buitenland.

In de kleine bezetting waar ze nu mee speelt is er nóg meer ruimte voor Simone’s power stem, maar ook voor een jazzy Fender Rhodes solo en een diep groovende ritmesectie.

Energie, dat is waar het om draait bij de muziek van Mrs Hips.Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek.

Het kan zomaar gebeuren dat een liedje nog de hele nacht in je hoofd blijft hangen want Mrs Hips daagt je uit om mee te zingen met één van haar liedjes. 

Vanavond speelt ook een speciale gast!

Simone Roerade - Vocals | Emiel van der Heiden - Sax | Berthil Busstra - Keys | Phaedra Kwant - Bass | Sjoerd van Bommel - Drums

Voor meer over Mrs Hips bekijk Instagram

Groovin’ Monk

@ Grandcafé-Restaurant In den Boekenkast | gratis entree

vrijdag 13 oktober 2023 | 22:00
 - 00:30 uur

Groovin’ Monk speelt muziek in de stijl van radiostation Sublime FM: nummers van soul, jazz en funk grootheden van niveau in eigentijdse bewerkingen. Kortom: lekkere muziek om naar te luisteren en om op te swingen!  

We hebben met deze band op grote podia gestaan zoals op festival Culinesse, bij het North Sea jazz festival in de hospitality rooms en op diverse grote bedrijfsfeesten.  Maar ook op of bij allerlei kleinere gelegenheden zoals in kroegen / grand café's , privé parties bij mensen thuis, etc.

De voetjes mogen van de vloer!

Eunice Huisden - Vocals | Frits van Aanhold – Bass / Vocals | Peter van Blanken – Drum / Vocals | Martin Kraaijveld - guitar | Gideon Lansbergen - Keys

Montis, Goudsmit & Directie

@ Grandcafé-Restaurant In den Boekenkast | gratis entree

vrijdag 27 oktober 2023 | 22:00
 - 00:30 uur

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie dé Soul Jazz sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debut album ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen werd de band geboekt in binnen- en buitenland. Daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen, hun gedrevenheid en rijke oeuvre werden de heren al op voorhand door en breed publiek in de harten gesloten.

Of ze nu op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Paradiso spelen, het publiek wordt met aanstekelijke grooves opgezweept. Het repertoire van de band is niet onder één hoedje te vangen, want in de stofwolk waarin zij hun publiek achterlaten kun je sporen funk, rock en ballads terugvinden. Drummer Cyril Directie presenteert de shows met humor en verleidt het publiek zich an de manische energie van het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeeëvenaarde groove is hij de motor van de band.

Frank Montis op de Hammond is al jaren een autoriteit in de Soul Jazz. Het valt niet te bevatten hoe swingend zijn linkerhand de bassen spelt, terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij steeds de juiste balans tussen improvisatie en subtiele verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack mcDuff, helden van de Hammond.

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op zijn unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij spelt klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of zoals de Britse krant ‘The Guardian’ ooit over hem schreef: ‘Goudsmit is the kind of guitarplayer that makes you wonder where the fire escape is’.

Anton Goudsmit - Guitar | Frank van den Berge - Hammond B3 organ | Cyril Directie – Drums 

Voor meer over Montis, Goudsmit & Directie bekijk de website: www.montisgoudsmitdirectie.com of Instagram

DJ Ed van Katwijk

@ Grandcafé-Restaurant In den Boekenkast | gratis entree

vrijdag 10 november 2023 | 22:00
 - 00:30 uur

Het seizoen sluiten we af met een Disco dance night!
En deze icoon heeft geen aankondiging meer nodig, je bent verzekerd van een WAAAAANZINIGE avond!